Sushirijst
- 330 g sushirijst
- 25 min
- waardering 7,6
- Overig
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g sushirijst (liefst koshihikari)
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
Bereiden
Doe de rijst in een grote kom, schenk er koud water op, roer de rijst met een hand om en giet het water af. Herhaal dit proces enkele malen, tot het water helder blijft. Laat de rijst 30 minuten in een zeef uitlekken.
Bereid intussen de sushiazijn: meng de rijstazijn, suiker en ¼ theelepel zout in een kommetje; roer tot de suiker is opgelost.
Breng de uitgelekte rijst met 250 ml water in een goed gesloten middelgrote kookpan aan de kook. Temper het vuur en laat de rijst in de gesloten pan 12 minuten zachtjes koken, tot het water is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en laat hem ongeopend 10 minuten staan.
Spreid de rijst uit in een grote niet-metalen schaal. Trek een grote pollepel of plastic spatel onder een scherpe hoek door de rijst om klompjes rijst te breken en schenk de sushiazijn er geleidelijk bij. Misschien is niet alle azijn nodig; de sushi mag niet te nat worden.
Keer en draai de rijst met de lepel, werk van de buitenrand naar binnen. Na ca. S minuten zal de rijst vrijwel zijn afgekoeld. Dek de rijst af met een vochtige doek terwijl u de sushirijst tot sushi verwerkt.
Kookboek
Het recept 'Sushirijst' is afkomstig uit het kookboek...
Japans
diverse auteurs
Heeft u wel eens in een Japans restaurant gegeten en dacht u dan dat die gerechten veel te moeilijk waren om zelf te bereiden? Grijp nu uw kans! Deze eenvoudige... lees verder
© De Lantaarn. Beeld: Photopixel | Shutterstock.com