Aardappelsalade met avocado, meikaas en rucola
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,4
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1½ avocado, in blokjes
- sap van ½ citroen
- 1 eetlepel bieslook, gehakt
- ¼ gepekelde citroen (verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels)
- 500 g vast kokende aardappelen, gekookt en afgekoeld
- 250 g meikaas
- olijfolie van zeer goede kwaliteit
- 1 bosje rucola
Bereiden
Meng de avocadoblokjes met het citroensap en het bieslook. Gebruik van de gepekelde citroen alleen de schil, snijd die in zeer dunne reepjes en meng met de avocado.
Snijd de aardappelen en meikaas in ongeveer even grote stukjes. Meng ze met de olijfolie en zout en peper.
Maak het bord op met eerst een laagje aardappelen/meikaas, leg daarop een paar blaadjes rucola en vervolgens een laagje avocado. Druppel wat van de olijfolie over de aardappelsalade en eromheen.
Tip
Als je niet aan gepekelde citroen kunt komen, kun je hem ook vervangen door rasp en sap van 1 onbespoten citroen.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met avocado, meikaas en rucola' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine vegetarische keuken
diverse auteurs
De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder
© Uitgeverij Becht