Aardappelsalade met doperwten en pestovinaigrette
bereiden
Ingrediënten
- 10 middelgrote vastkokende aardappelen (ca. 1 kg), ongeschild en schoongeboend
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes van 3 mm dik
- 150 g ontdooide fijne diepvries doperwten
- verse basilicumblaadjes, ter garnering
- voor de pestovinaigrette
- 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels grof gehakte verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
- 200 ml extra vergine olijfolie
Bereiden
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten behalve de olie in een blender en draai tot alles gemengd is. Giet er al draaiend geleidelijk de olie bij tot een mooi gladde vinaigrette is ontstaan.
Breng op een hoog vuur een grote pan licht gezouten water aan de kook. Doe er de aardappelen in en laat ze in ca. 20 minuten zonder deksel gaar koken. Giet ze af en laat schrikken onder de koude kraan tot ze voldoende afgekoeld zijn om te pellen. Snijd ze in plakken van 1 cm dik en doe die in een middelgrote kom.
Schep er de bleekselderij, doperwten en driekwart van de vinaigrette door. Dek de kom af en laat minstens 4 uur tot 1 dag marineren, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Schep er daarna de rest van de vinaigrette, ¼ theelepel zout en ¼ theelepel versgemalen zwarte peper door. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer gekoeld.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met doperwten en pestovinaigrette' is afkomstig uit het kookboek...
Het balsamico-azijn kookboek
Meesha Halm
Door zijn volle smaak en karakteristieke intensiteit is balsamico-azijn voor fijnproevers niet meer uit de kookkunst weg te denken. Met dit kookboek kunt u nu in... lees verder
© De LantaarnAardappelsalade tips
Reacties op dit recept
- Hanny Gewoonweg jammie...