Aardappelsalade met kruiden

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 glas (ca 125 ml kippenbouillon (vers getrokken of van een blokje)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje dragon
  • ½ bosje basilicum
  • ½ bosje kervel
  • ½ bosje bieslook

Bereiden

Stoom de aardappelen 20-30 minuten, afhankelijk van hun grootte.

Trek de schil eraf terwijl ze nog lauwwarm zijn. Snijd de aardappelen in plakjes en schenk er meteen de hete bouillon over.

Breng op smaak met de olie, azijn en zout en peper. Knip de peterselie, dragon, het basilicum, de kervel en het bieslook fijn en meng ze erdoor. Laat de salade 30 minuten rusten.

Zet deze salade niet in de koelkast, want dan verliest hij aan smaak.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade met kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Salades en dressings

diverse auteurs

Als licht voorgerecht, voedzaam hoofdgerecht of bijgerecht: salades zijn er voor elke gelegenheid en elke smaak. 'Salades en dressings' biedt recepten voor... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Aardappelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!