Aardappelsalade met tomaten, olijven en kappertjes
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,4
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 middelgrote aardappelen, gekookt, geschild en in stukken
- 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen gesneden
- 8 rijpe tomaten, in blokjes
- 12 zwarte of groene olijven zonder pit
- 30 g kappertjes, uitgelekt en gehakt
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 1 handvol verse oreganoblaadjes
- 80 ml extra vergine olijfolie
Bereiden
Schep alle ingrediënten voorzichtig maar goed door elkaar en serveer met flink veel knapperig brood.
Tip
Deze smakelijke salade vormt een heerlijk licht voorafje. Je kunt er makkelijk een maaltijdsalade van maken door er goed uitgelekte tonijn uit blik van goede kwaliteit aan toe te voegen.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met tomaten, olijven en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Lente in Sicilië
Manuela Darling-Gansser
In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van... lees verder
© De Boekenmakers