Aardappelsalade met tomaten, olijven en kappertjes

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen, gekookt, geschild en in stukken
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen gesneden
  • 8 rijpe tomaten, in blokjes
  • 12 zwarte of groene olijven zonder pit
  • 30 g kappertjes, uitgelekt en gehakt
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 handvol verse oreganoblaadjes
  • 80 ml extra vergine olijfolie

Bereiden

Schep alle ingrediënten voorzichtig maar goed door elkaar en serveer met flink veel knapperig brood.

Tip

Deze smakelijke salade vormt een heerlijk licht voorafje. Je kunt er makkelijk een maaltijdsalade van maken door er goed uitgelekte tonijn uit blik van goede kwaliteit aan toe te voegen.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade met tomaten, olijven en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...

Lente in Sicilië

In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van

... lees verder

© De Boekenmakers

Aardappelsalade tips

Reacties op dit recept

  • fleur Ernstig lekkere salade. Ik heb er een maaltijdsalade van gemaakt door er flink wat verse bladspinazie en feta doorheen te gooien. Ook heb ik de tomaten vervangen door cherrietomaatjes. Dus als je niet van tonijn houdt, of je bent net als ik vegetariër, dan is dit een goed alternatief. Echt smullen!
  • Harrie Met méér aardappelen, geroosterde pitten, nep-kaas en nep-toniin, is het voor een veganist als ik ook een prima maaltijdsalade. Harrie
  • petra Een mosterddressing erover is ook heel lekker! Naar smaak een beetje azijn of witte wijnazijn mengen met mayonaise en wat mosterd.