Aardappelsalade met tomaten, olijven en kappertjes
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 middelgrote aardappelen, gekookt, geschild en in stukken
- 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen gesneden
- 8 rijpe tomaten, in blokjes
- 12 zwarte of groene olijven zonder pit
- 30 g kappertjes, uitgelekt en gehakt
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 1 handvol verse oreganoblaadjes
- 80 ml extra vergine olijfolie
Bereiden
Schep alle ingrediënten voorzichtig maar goed door elkaar en serveer met flink veel knapperig brood.
Tip
Deze smakelijke salade vormt een heerlijk licht voorafje. Je kunt er makkelijk een maaltijdsalade van maken door er goed uitgelekte tonijn uit blik van goede kwaliteit aan toe te voegen.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met tomaten, olijven en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Lente in Sicilië
Manuela Darling-Gansser
In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van
... lees verder © De BoekenmakersAardappelsalade tips
Reacties op dit recept
- fleur Ernstig lekkere salade. Ik heb er een maaltijdsalade van gemaakt door er flink wat verse bladspinazie en feta doorheen te gooien. Ook heb ik de tomaten vervangen door cherrietomaatjes. Dus als je niet van tonijn houdt, of je bent net als ik vegetariër, dan is dit een goed alternatief. Echt smullen!
- Harrie Met méér aardappelen, geroosterde pitten, nep-kaas en nep-toniin, is het voor een veganist als ik ook een prima maaltijdsalade. Harrie
- petra Een mosterddressing erover is ook heel lekker! Naar smaak een beetje azijn of witte wijnazijn mengen met mayonaise en wat mosterd.