Aardappelsalade met zalm en mosterd-dilledressing
- 6 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappelen, zoals pontiac, desiree of roseval (bij voorkeur kleine exemplaren)
- olijfolie, voor het bestrijken van de zalm
- 800 g zalmfilets, zonder vel en graten
- 3 bakjes waterkers
- 1 rood uitje, in heel dunne ringen
- voor de mosterd-dilledressing
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1½ eetlepel dijonmosterd
- 200 ml karnemelk
- 200 ml mayonaise
- 4 eetlepels fijngesneden dille
Bereiden
Roer de dressing-ingrediënten door elkaar in een kom. Klop het mengsel glad en breng het op smaak met zout en zwarte peper. Bedek de kom met plasticfolie en zet hem in de koelkast.
Snijd de ongeschilde aardappelen één of twee keer door en kook ze in 15-20 minuten in kokend water met zout gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Verhit een koekenpan of een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi ze met zout en peper. Bak of rooster een paar zalmfilets tegelijk. Reken 1-2 minuten, zodat de zalm gaar wordt maar vanbinnen roze blijft. Leg de gebakken of gegrilde zalmfilets op een schaal om af te koelen. Breek de zalmfilets in stukken.
Schep de zalm, de aardappelen, de waterkers en de uiringen door elkaar in een grote kom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de salade over kommen of diepe borden en giet de dressing erover.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met zalm en mosterd-dilledressing' is afkomstig uit het kookboek...
Vers op je bord
diverse auteurs
'Vers op je bord' is het perfecte boek voor mensen die verse groeten en fruit kopen. Hoe kies je de beste soorten, hoe bewaar je het en hoe bereid je het? Waar moet... lees verder
© Uitgeverij Terra