Jonge aardappelsalade van Sergio Herman
bereiden
Ingrediënten
- 500 g kleine aardappeltjes (belle de fontenay)
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 100 ml Griekse yoghurt
- 3 eetlepels bladpeterselie, gehakt
- 100 ml pickles
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml verse mayonaise
- 2 eetlepels basilicum, gehakt
- 2 eetlepels lente-ui, gesneden
- 1 citroen, rasp
- 2 teentjes gekonfijte knoflook, uit de schil gehaald
- 2 eetlepels gezouten pistachenoten, gehakt
- verse aardappelchips met schil
- 4 sprietjes bieslook
- 1 theelepel chilivlokken
Bereiden
Kook de aardappelen in de schil beetgaar in ruim water samen met knoflook, rozemarijn, tijm en een flinke snuf zeezout. Giet de aardappelen af wanneer ze beetgaar zijn en laat ze snel afkoelen.
Maak de dressing voor de aardappelsalade door yoghurt, bladpeterselie, pickles, olijfolie, mayonaise, basilicum, lente-ui, citroenrasp, gekonfijte knoflook en pistachenoten te vermengen. Breng op smaak met zeezout en peper.
Kruid de aardappelen met fleur de sel en peper. Meng de dressing erdoor en schep over in een kom. Garneer met aardappelchips, bieslook en chilivlokken.
Opmerking
'Zoals dat gaat met goede recepten, worden ze van generatie op generatie doorgegeven. Ik heb deze aardappelsalade leren maken van mijn pa, maar inmiddels maak ik hem zelf al jaren voor mijn kinderen. Ik meng de aardappelen gelijk na het koken met de dressing en serveer ze niet te lang daarna, zodat ze lauwwarm zijn als ze op tafel komen.' - Sergio Herman
Kookboek
Het recept 'Jonge aardappelsalade van Sergio Herman' is afkomstig uit het kookboek...
Just cook it
Sergio Herman
Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals... lees verder
© Uitgeverij Carrera