Aspergesalade met macadamianoten
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
320 kcal
4 g eiwit
31 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g groene asperges, in 3 stukken
- 100 g macadamianoten
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepel notenolie
- 1½ eetlepel frambozenazijn
- 1 mespunt mosterd
- 150 g gemengde sla
Bereiden
Kook de stukken asperge in water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Spoel de asperges af en laat ze uitlekken.
Rooster de noten in 1 eetlepel olie lichtbruin. Laat ze uitlekken.
Klop een sausje van de rest van de olie, de azijn, de mosterd, zout en peper en schep de helft door de asperges en de rest over de sla.
Verdeel de sla over vier bordjes. Schik de asperges op de sla en bestrooi de salade met de noten.
Het recept 'Aspergesalade met macadamianoten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anna Shepulova | Shutterstock.com