Avocadosalade met garnalen en palmharten
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 100 g gepelde garnalen
- 2 eetlepels citroensap
- 2 rijpe avocado's, in kleine stukjes gesneden
- 1 blikje palmharten (220 g), uitgelekt en in schijfjes gesneden
- 1 kleine krop sla
- 3 eetlepels arachideolie
- 1½ eetlepel wittewijnazijn
- 1 koffielepel mosterd
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiden
Doe de garnalen in een kom en bevochtig ze met het citroensap. Voeg de avocado's en palmhartjes bij de garnalen en meng voorzichtig.
Schik wat mooie blaadjes sla in een schaal of kommetje en schep hierop de avocadosalade.
Maak een dressing met de arachideolie, de wijnazijn, de mosterd, de peterselie en wat peper en zout. Giet de dressing over de salade en dien onmiddellijk op.
Kookboek
Het recept 'Avocadosalade met garnalen en palmharten' is afkomstig uit het kookboek...
Vis in 30 minuten
diverse auteurs
Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten bovendien kunnen ze... lees verder
© Standaard Uitgeverij