Avocadosalade met garnalen en palmharten

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 100 g gepelde garnalen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 rijpe avocado's, in kleine stukjes gesneden
  • 1 blikje palmharten (220 g), uitgelekt en in schijfjes gesneden
  • 1 kleine krop sla
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1½ eetlepel wittewijnazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiden

Doe de garnalen in een kom en bevochtig ze met het citroensap. Voeg de avocado's en palmhartjes bij de garnalen en meng voorzichtig.

Schik wat mooie blaadjes sla in een schaal of kommetje en schep hierop de avocadosalade.

Maak een dressing met de arachideolie, de wijnazijn, de mosterd, de peterselie en wat peper en zout. Giet de dressing over de salade en dien onmiddellijk op.

Kookboek

Het recept 'Avocadosalade met garnalen en palmharten' is afkomstig uit het kookboek...

Vis in 30 minuten

diverse auteurs

Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten bovendien kunnen ze... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Avocadosalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!