Broodsalade met tomaat en ansjovis
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 225 kcal
- 6 g eiwit
- 14 g vet
- 18 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 sneden oud brood
- ½ komkommer
- 8 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 zoete (rode) ui, gesnipperd
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakt basilicum
Bereiden
Besprenkel het brood met ca. 4 eetlepels koud water en laat het ongeveer 10 minuten weken. Knijp het brood voorzichtig uit en scheur het in stukjes van 1 cm.
Snijd de komkommer en de ansjovis in stukjes van ca. 2 cm.
Klop een dressing van de azijn, zout en peper naar smaak en de olie.
Meng in een schaal het brood, de tomaat, komkommer, ui, dressing en de fijngehakte kruiden door elkaar.
Laat de salade ca. 10 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Garneer de salade met de ansjovis.
Kookboek
Het recept 'Broodsalade met tomaat en ansjovis' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Licht
diverse auteurs
Tientallen verrassende recepten voor iedereen die extra op zijn gezondheid of gewicht wil letten. Van Geroosterde waldkornboterham met tomaat en avocadot tot... lees verder
© Inmerc