Courgette & feta salade met verse munt
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 2 courgettes, ongeschild en in plakjes van ½ cm dik
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 150 g brokkelige feta (of geitenkaas), verkruimeld
- paar takjes verse munt, in dunne reepjes
Bereiden
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan.
Verhit de grillpan (of de barbecue). Gril de courgetteplakjes (met schil) in de gloeiend hete pan, draai halverwege om zodat ze aan beide kanten mooie streepjes krijgen. Blijf erbij: hoe heter de pan wordt, hoe sneller het gaat. Haal de plakjes uit de pan en laat ze even uitdampen.
Maak de dressing door olie, citroensap en knoflook door elkaar te kloppen (of te schudden in een jampotje). Breng op smaak met zout en peper.
Spreid de courgette uit over een mooie platte schaal. Strooi de feta en munt erover. Giet de dressing eroverheen en bestrooi met de sesamzaadjes.
Extra benodigd
Grillpan of barbecue
Tip
Kies wel lekkere brokkelige feta uit, niet van die taaie blokjes, of neem anders zachte geitenkaas.
Kookboek
Het recept 'Courgette & feta salade met verse munt' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin
Karin Luiten
Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder
© Uitgeverij Becht