Fattoush met watermeloen
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kleine komkommer
- 40 ml olijfolie
- 1 pita, in hapklare stukken gescheurd
- zeezoutvlokken
- 1 theelepel gerooktpaprikapoeder
- 1/8 watermeloen, geschild, in 2 cm grote blokjes
- 6 radijsjes, in vieren
- blaadjes van ½ bos munt, in reepjes
- ¼ rode ui, in dunne ringen
- sap van 1 citroen
- 80 ml extra vierge olijfolie
- ½ theelepel sumak
Bereiden
Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommerhelften in schuine, halve plakjes van 1 cm dik.
Verwarm 40 ml olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de stukken pita al omscheppend in 2 tot 3 minuten goudbruin en knapperig. Schep de pitachips met een schuimspaan uit de pan in een grote kom en bestrooi ze met zout en het gerooktpaprikapoeder. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de komkommer, watermeloen, radijs, munt en rode ui toe aan de pitachips in de kom. Sprenkel het citroensap en de extra vierge olijfolie erover, meng de salade goed en voeg indien nodig nog wat zeezoutvlokken toe. Schep de fattoush op een serveerschaal, strooi de sumak erover en serveer.
Opmerking
Om eerlijk te zijn voelen we ons een beetje schuldig over het vervangen van de tomaat door watermeloen in deze fattoush, maar het eindresultaat is het helemaal waard. Dit is nog steeds de vertrouwde fattoush-salade, maar dan net even anders om je door de warmste dagen van de zomer te slepen.
Kookboek
Het recept 'Fattoush met watermeloen' is afkomstig uit het kookboek...
Midden-Oosterse salades
Shuki Rosenboim & Louisa Allan
Mooie seizoensgebonden Midden-Oosterse salades op tafel, geserveerd met diverse kleine gerechtjes om te delen. Maak kennis met de originele combinaties van de Joods-Irakese Shuki Rosenboim en geniet van prachtige bijgerechten zoals... lees verder
© Good Cook