Griekse salade met lamssteak van Annabel Langbein
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Grieks
- Vlees
Ingrediënten
- 220 g lamssteaks van goede kwaliteit
- 1 eetlepel olijfolie
- voor de salade
- 6 handenvol spinazie of rucola
- 2 lente-uien, fijngehakt
- 300 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 gewone of 2 Libanese komkommers, in plakjes
- 400 g sperziebonen, geblancheerd, afgespoeld onder koud water en uitgelekt
- 2 eetlepels kappertjes
- fijn geraspte schil en het sap van 1 citroen
- 60 g feta of zachte geitenkaas, verkruimeld
- 4 eetlepels pesto verdund met 2 eetlepels goede kwaliteit extra vergine olijfolie, als dressing
Bereiden
Wrijf het lamsvlees in met de olie en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Verhit een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en braad de steaks 4 minuten per kant. Voor medium moeten ze nog vrij zacht aanvoelen als je op het midden drukt. Haal de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en een schone theedoek en laat rusten.
Doe ondertussen de spinazie of rucola, lente-uien, tomaten, komkommers, bonen en kappertjes in een slakom.
Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakken en voeg ze toe aan de salade, samen met de vleessappen van de snijplank en de citroenrasp en het citroensap. Meng alles, strooi er feta of geitenkaas over en besprenkel het geheel met de pestodressing.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Griekse salade met lamssteak van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Food & Fun
Annabel Langbein
Annabel Langbeins 'Food & Fun' staat helemaal in het teken van de zomer. Dit boek bevat meer dan 150 recepten die niet kunnen mislukken, menu-ideeën... lees verder
© Van Dishoeck