Huzarensalade van Onno Kleyn
- 6 personen
- 45 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappelen, in blokjes van ½ cm of kleiner
- 8 eetlepels olie
- 3 eetlepels azijn
- 2 zure appels, in blokjes van ½ cm of kleiner
- 8 augurkjes, in blokjes van ½ cm of kleiner
- 1 kleine ui, in blokjes van ½ cm of kleiner
- 250 g gaar (rund)vlees, in blokjes van ½ cm of kleiner
- kropsla
- 2 flinke eetlepels mayonaise
- garnering: eieren, augurk, tomaat, sardientjes etc
Bereiden
Breng een pan water met zout aan de kook en doe er de aardappelblokjes in. Laat weer aan de kook komen en draai het vuur uit. Na enkele minuten zijn de blokjes bijna gaar. Giet ze af en laat koud water in de pan lopen om het kookproces af te breken, anders garen ze door en krijg je aardappelprut.
Klop een vinaigrette van de olie, azijn, zout en peper en meng die met een houten lepel voorzichtig met alle ingrediënten.
Schik de huzarensalade op slabladeren op een schaal en bestrijk hem met mayonaise (geen frietsaus!). Versier hem met ei, augurk, plakjes tomaat, sardientjes en wat al niet.
Kookboek
Het recept 'Huzarensalade van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Kleyns columns
Onno Kleyn
Eindelijk gebundeld: Onno Kleyns succesvolle rubrieken uit 'de Volkskrant'! Volkskrantlezers vragen er al tijden om: een bundeling van de Volkskeukencolumns van... lees verder
© Het Spectrum