Rijk gevulde huzarensalade

  • 8 personen
  • 150 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 500 g soepvlees
  • 1 laurierblaadje
  • 1 foelie
  • 1 takje bladselderij
  • 1½ kg vastkokende aardappelen
  • 350 g augurken, zuur (gebruik geen zoetzure augurken en zilveruitjes, daar is zoetstof aan toegevoegd)
  • 350 g zilveruitjes, zuur
  • 250 g doperwten, diepvries
  • 5 eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise + 5 eetlepels ter garnering
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 granny smith

Bereiden

Snijd de prei, 1 ui, een halve wortel (bewaar de andere helft voor de salade) en de tomaat in ringen. Zet het soepvlees op met een flinke scheut zout, een laurierblaadje, de foelie, bladselderij en de gesneden prei, ui, wortel en tomaat. Laat het vlees circa 2 uur garen tot het de structuur heeft gekregen van draadjesvlees. Laat dit geheel afkoelen.

Kook de aardappelen met zout beetgaar. Laat de aardappelen hierna afkoelen. Snijd de afgekoelde aardappelen in kleine blokjes, snijd ook de andere helft van de wortel in kleine blokjes. Snijd 1 ui, de augurken en zilveruitjes fijn. Meng alles in een grote kom door elkaar.

Kook de (diepvries)doperwten heel kort. Snijd het vlees zeer fijn en voeg dit samen met de doperwten toe aan de salade. Voeg hieraan de mayonaise toe (gebruik mayonaise waar geen of zo min mogelijk suiker aan is toegevoegd). Zorg ervoor dat het een smeuïg geheel wordt. Het is lekker om een beetje azijn van de augurken en de zilveruitjes eraan toe te voegen, maar doe dit gedoseerd, de salade moet niet te zuur worden. Voeg vervolgens mosterd toe en rasp er een appel over.

Meng alles nu voorzichtig door elkaar. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Schep de huzarensalade op een grote schotel en vorm een ovaalvormige bol. Smeer de salade in met mayonaise, waarbij je ruimte laat aan de zijkanten van de schaal. Om het nog lekkerder te maken kun je de salade decoreren met gekookte eieren, rolletjes vleeswaren, gerookte zalm en augurkjes.

Kookboek

Het recept 'Rijk gevulde huzarensalade' is afkomstig uit het kookboek...

Estée kookt

Estée Strooker

In 'Estée kookt' laat chef-kok Estée Strooker zien hoe je uiterst creatief en slim kunt omgaan met veelal Nederlandse ingrediënten. Haar boek bevat heerlijke recepten maar ook leuke anekdotes, dierbare herinneringen en tips en tricks van Estée zelf... lees verder

© Het Spectrum

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Huzarensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!