Grove huzarensalade
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels suiker
- 125 ml volle yoghurt
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 krop botersla, in losse blaadjes
- 2 kleine gekookte bietjes, geschild en in blokjes
- 1 groene appel, geschild en in blokjes
- 4 augurken, in blokjes
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 100 g gebraden varkensfricandeau (vleeswaren), in repen
Bereiden
Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
Roer het citroensap, de suiker, yoghurt, mayonaise en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Verdeel de sla over een schaal.
Meng de aardappel, bietjes, appel, augurk en bosui in een kom luchtig door elkaar en schep de salade op de slablaadjes. Sprenkel de dressing erover en leg de repen fricandeau erop. Maal er nog wat peper over.
Kookboek
Het recept 'Grove huzarensalade' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Salade
diverse auteurs
Een kleine vissalade vooraf, een gezonde groentesalade als lunch, een vlees- of vissalade als hoofdgerecht of een vruchtensalade toe: met salades kun je... lees verder
© Inmerc