Kipsalade met curry-yoghurtdressing
bereiden
Ingrediënten
- 500 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van tablet)
- 125 g kipfilet
- 50 ml yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel milde currypasta
- 1 theelepel vloeibare honing
- 100 g witte druiven, gehalveerd en ontpit
- 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
- 1 zoetzure appel, geschild en in stukjes
- 50 g gemengde sla
Bereiden
Breng de bouillon in een pan aan de kook, voeg de kipfilet toe en kook deze in 10 minuten zachtjes gaar. Neem de filet uit de pan en laat hem afkoelen. Snijd de kipfilet in stukjes.
Meng in een grote kom de yoghurt, mayonaise, currypasta en honing door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Rijg de stukjes kip aan spiesjes. Schep de druiven, selderij en appel door de dressing. Breng de salade op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over de borden en leg de spiesen erop.
Extra benodigd
Satéprikkers
Kookboek
Het recept 'Kipsalade met curry-yoghurtdressing' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Voor 2
diverse auteurs
'Kook ook - Voor 2': lekkere, makkelijke recep-ten voor als je met z'n tweeën aan tafel zit. Met je partner, je moeder, met je vriendin waarmee je wilt bijkletsen, met... lees verder
© Inmerc