Kipsalade met gepocheerd ei

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 krop sla
  • 8 ansjovisfilets
  • 16 groene olijven, gehalveerd
  • 4 eieren

Bereiden

Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak er de kipreepjes in gaar.

Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie, azijn, peper en zout. Meng de dressing over de sla.

Verdeel de sla over de borden. Leg de kipreepjes en de ansjovis waaiervormig over de sla. Verdeel de olijven over de borden.

Pocheer de eieren een voor een. Breng in een kookpan een ruime hoeveelheid water met een scheutje azijn aan de kook. Breek elk ei in een kopje. Draai het ei even rond in het kopje en het laat voorzichtig in het water glijden. Zorg ervoor dat het water niet meer kookt. Draai het ei voorzichtig om met een schuimspaan en laat het in het water liggen tot het eiwit gestold is. Neem het ei voorzichtig uit het water met een schuimspaan en laat het even schrikken in koud water. Laat het ei uitlekken op keukenpapier.

Leg een gepocheerd ei op elk bord en dien op.

Kookboek

Het recept 'Kipsalade met gepocheerd ei' is afkomstig uit het kookboek...

Zuiders koken in 30 minuten

Een van de populairste keukens bij jong en oud is de zuiderse, mediterrane keuken. Wie een zuiders gerecht op tafel zet, oogst altijd veel bijval. En voor extra... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Kipsalade tips