Kipsalade met truffeloliedressing
bereiden
Ingrediënten
- 2 kipfilets, in reepjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g cantharellen, grote exemplaren in stukken, kleine heel gelaten
- 200 g shiitakes, in grove stukken
- 1 grote avocado, in reepjes
- 1 rode paprika, zelf gepoft of uit een potje, in reepjes
- voor de truffeloliedressing
- 1 eidooier
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 1 eetlepel truffelolie
- 1 eetlepel (paddenstoelen)bouillon
- 200 ml maïskiemolie
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de dressing, behalve de maïskiemolie, door elkaar met een staafmixer. Voeg langzaam, met de staafmixer aan, de olie erbij zodat je een mooie dressing krijgt.
Bestrooi de kipreepjes met een beetje zout. Verhit de olie in een pan en bak hierin de reepjes kipfilet aan weerszijden in ongeveer 4 minuten bruin en gaar. Haal uit de pan.
Roerbak de paddenstoelen 1 minuut op hoog vuur in dezelfde pan.
Verdeel de paddenstoelen over vier borden en leg de reepjes avocado, paprika en de stukjes kip erop. Druppel wat truffeloliedressing over de kipsalade en serveer direct met de rest van de dressing er apart bij.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Kipsalade met truffeloliedressing' is afkomstig uit het kookboek...
Paddenstoelen
Thea Spierings
'Paddenstoelen' onthult de ware magie van champignons, portobello's, shiitakes, oester-zwammen, cantharellen, porcini, morieljes en truffels in 80 gevarieerde... lees verder
© Caplan Books