Kipsalade met zoete aardappel en tomaat
bereiden
Bevat per portie
431 kcal
35 g eiwit
16 g vet
34 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g kipdijfilet
- 20 g grove mosterd
- 20 ml honing
- 200 g zoete aardappel
- 4 theelepels cajunkruiden
- 60 g Romeinse sla
- 120 g cherrytomaatjes
- 60 g rode ui
- 50 g veldsla
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de kipdijfilet in mooie grote chunks. Meng in een klein kommetje de mosterd met de honing en schep de kip om met deze marinade.
Snijd ook de zoete aardappel in grote chunks, besprenkel ze met olie en breng ze op smaak met de cajunkruiden.
Leg de kip in een ovenschaal (of op een bakpapiertje op een ovenrooster). Leg de zoete aardappel in een andere ovenschaal (of op een ander stukje bakpapier). Zet de kip en de zoete aardappel in de oven en gaar ze in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken).
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in partjes en de rode ui in dunne ringen. Pluk de little gem en snijd de avocado in mooie slices.
Schik de groenten op een bord, verdeel de kip en de zoete aardappel erover en geniet van de gouden combi.
Variatietip
Sausje erbij? Maak srirachamayonaise: meng ongeveer 20 g mayonaise met 5 g sriracha en klaar is Kees! Voor een vegavariant kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld de vegakipstukjes van Vivera.
Kookboek
Het recept 'Kipsalade met zoete aardappel en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Intermittent fasting
Hannah Vreugdenhil
Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt
... lees verder © Spectrum