Komkommersalade met yoghurt en munt (tzatziki)
- 6 personen
- 10 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 komkommers
- 180 ml yoghurt
- 1 eetlepel fijngehakte verse munt
- 1 teentje knoflook, geperst
Voorbereiden
Verwijder de zaadjes uit de komkommers en snijd het vruchtvlees fijn. Doe de komkommer in een vergiet, bestrooi hem met 2 theelepels grof zeezout en laat hem 15 minuten staan.
Bereiden
Spoel de komkommer af met koud water en laat hem uitlekken op keukenpapier. Meng de komkommer in een kom met de yoghurt, munt en knoflook.
Tip
Geef deze verfrissende komkommersalade bij een heet, pittig gerecht - bijvoorbeeld een Indiase curry - of serveer hem met krokante papadums als voorgerecht.
Kookboek
Het recept 'Komkommersalade met yoghurt en munt (tzatziki)' is afkomstig uit het kookboek...
Pesto, dippers en salsa's
diverse auteurs
Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder
© De Lantaarn