Linzensalade met chorizo en macadamiadressing
bereiden
Bevat per portie
445 kcal
22 g eiwit
30 g vet
19 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g groene linzen
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 1 laurierblad
- 2 chorizoworstjes (ca. 340 g), in dunne plakjes
- 3 sjalotjes, in dunne ringetjes
- 2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
- 1 kop verse bladpeterselie, grof gesneden
- voor de macadamiadressing
- 125 ml rodewijnazijn
- 80 ml macadamiaolie
Bereiden
Kook de linzen, ui en het laurierblad in een pan met water; laat alles onafgedekt 15 minuten koken, of tot de linzen gaar zijn. Giet de linzen af. Verwijder ui en laurierblad en gooi ze weg.
Bak de chorizo onder af en toe roeren in een grote koekenpan tot de stukjes bruin zijn. Laat ze uitlekken en dan 10 minuten afkoelen.
Doe de ingrediënten voor de macadamiadressing in een afsluitbare pot en schud krachtig.
Meng de linzen en de chorizo in een grote kom met de sjalotjes, bleekselderij, peterselie en de dressing.
Groene linzen
Groene linzen zijn verwant aan de duurdere Franse puylinzen. Ze hebben een sensationele nootachtige, aardse smaak en blijven stevig als ze worden gekookt, zonder dat ze uit elkaar vallen of papperig worden.
Kookboek
Het recept 'Linzensalade met chorizo en macadamiadressing' is afkomstig uit het kookboek...
Salades
diverse auteurs
'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder
© De Lantaarn