Linzensalade met mosterd en tomaten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 190 g linzen (liefst de donkergroene Franse Puy-linzen)
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 eetlepel grove mosterd
- het sap van ½ sappige citroen
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 125 g gehalveerde gele kerstomaten
- 10 g bladpeterselie, grof gehakt
Bereiden
Breng een grote pan water met aan de kook, voeg de linzen toe, zet het vuur halfhoog en kook de linzen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af, leg ze in een grote kom en zet apart.
Klop in een kleinere kom een mengsel van beide soorten mosterd, citroensap, azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de ui, tomaten en peterselie. Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroen of olijfolie.
Deze salade smaakt het best als je hem minstens een halfuur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.
Kookboek
Het recept 'Linzensalade met mosterd en tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
(H)eerlijk
Gwyneth Paltrow
Dit kookboek helpt je echt heerlijk voedsel te ontdekken waardoor je je fit en energiek gaat voelen. '(H)eerlijk' is geschikt voor iedereen, of je nu een specifiek... lees verder
© Kosmos Uitgevers