Linzensalade met geroosterde tomaatjes en feta
bereiden
Ingrediënten
- 200 g groene linzen
- 1 vers laurierblaadje (of 1 klein gedroogd)
- sap en geraspte schil van 1 biocitroen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g kleine trostomaatjes
- olijfolie
- ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 200 g feta of mozzarella
Bereiden
Was in een zeef de linzen grondig onder koud stromend water. Doe de linzen in een pan samen met de laurier, de geraspte schil en het sap van de citroen, de knoflook en wat zout. Overgiet met water tot ze 2 cm onderstaan en breng aan de kook. Laat 20 tot 30 minuten koken tot ze zacht zijn en het kookvocht zo goed als opgenomen is. Als er te weinig water in de pan is, mag je er gewoon wat bijdoen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
Doe de gare linzen in een kom. Doe de peterselie en de ui bij de linzen en meng grondig. Verkruimel er de kaas over, leg er de geroosterde tomaatjes op en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Kruid nog eens met peper en zout.
Kookboek
Het recept 'Linzensalade met geroosterde tomaatjes en feta' is afkomstig uit het kookboek...
Slaatjes, het hele jaar door genieten
Ann Vertriest
Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten... lees verder
© Standaard Uitgeverij