Hollandse sla
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 krop sla
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- ½ eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 tomaat, in stukjes
- 3 eieren, net niet hardgekookt
Bereiden
Verwijder de stronk van de krop en pluk de sla in stukken. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Meng de olie, azijn, mayonaise en mosterd goed door elkaar en voeg de sjalot en de tomaat toe.
Doe de slabladeren in een schaal en sprenkel de dressing eroverheen. Garneer de sla met de in partjes gesneden eieren en serveer.
Kookboek
Het recept 'Hollandse sla' is afkomstig uit het kookboek...
Het groentenparadijs
Manja Visser
Rabarber crumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in dit kookboek proef je de heerlijk eerlijke recepten van drie generaties uit een... lees verder
© Kosmos Uitgevers