Oosterse garnalensalade met peultjes

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vis

bevat per portie

  • 80 kcal
  • 10 g eiwit
  • 1 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 75 g peultjes
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g grote gekookte garnalen
  • 1 bosuitje, in schuine ringetjes

Bereiden

Kook de peultjes in weinig water met zout in ca. 2 minuten beetgaar. Giet ze af.

Klop een sausje van het citroensap, de suiker, de sambal, de sojasaus, de knoflook en zout.

Spoel de garnalen af. Verdeel de peultjes en de garnalen over twee bordjes. Verdeel er het sausje en de bosuitjes over.

Bron

Het recept 'Oosterse garnalensalade met peultjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Jiri Hera | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Overige salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Rachelheerlijk gerechtje!

    reageren