Oosterse garnalensalade met peultjes
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 80 kcal
- 10 g eiwit
- 1 g vet
- 8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 75 g peultjes
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ eetlepel sojasaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 100 g grote gekookte garnalen
- 1 bosuitje, in schuine ringetjes
Bereiden
Kook de peultjes in weinig water met zout in ca. 2 minuten beetgaar. Giet ze af.
Klop een sausje van het citroensap, de suiker, de sambal, de sojasaus, de knoflook en zout.
Spoel de garnalen af. Verdeel de peultjes en de garnalen over twee bordjes. Verdeel er het sausje en de bosuitjes over.
Bron
Het recept 'Oosterse garnalensalade met peultjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Jiri Hera | Shutterstock.com