Salade met chips van koningsoesterzwam, bosui, chilipeper en cashewnoten
bereiden
Ingrediënten
- 3 kropjes little gem
- 2 rode chilipepers
- 2 stengels bosui
- 100 g ongezouten cashewnoten
- waterkers
- 2-3 koningsoesterzwammen
- arachide- of frituurolie
- voor de saus
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels azijnessence, 12%
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel szechuanpeperolie
Bereiden
Snijd de sla, chilipepers en bosui fijn. Maal de noten fijn in een blender of met een vijzel.
Snijd de koningsoesterzwammen in dunne plakjes. Verhit een ruime hoeveelheid frituur- of arachideolie in een hoge pan tot ca. 180 °C. Frituur de paddenstoelen goudbruin. Houd ze in beweging met een schuimspaan. Haal de koningsoesterzwamchips eruit en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Bestrooi aan beide kanten met zout.
Meng de Japanse sojasaus, azijnessence en sesamolie in een kommetje. Sprenkel er daarna szechuanpeperolie in.
Meng de sla, bosui en paddenstoelenchips losjes met je handen. Garneer met de chilipeper, noten en waterkers. Serveer de saus ernaast.
Extra benodigd
Blender of vijzel
Kookboek
Het recept 'Salade met chips van koningsoesterzwam, bosui, chilipeper en cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Paddenstoelen
Martin Nordin
In 'Paddenstoelen' geeft Martin Nordin je meer dan 70 vegetarische recepten waarin allerlei soorten paddenstoelen de show stelen. Van kastanjechampignons en portobello's tot oesterzwammen en shiitake - er zijn ontzettend veel heerlijke
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Martin Nordin