Koude pastasalade met sperziebonen en mozzarella
bereiden
wachten
Bevat per portie
590 kcal
22 g eiwit
34 g vet
50 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g pasta (bijvoorbeeld farfalle)
- 200 g dunne sperziebonen, gehalveerd
- 1 bolletje mozzarella, in kleine blokjes
- 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 eetlepels wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 g salami (stukje), in blokjes
- ½ gele paprika, in blokjes
- ½ bakje kerstomaatjes, gehalveerd
- 12 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 1 takje basilicum
Bereiden
Kook de pasta volgen de gebruiksaanwijzing beetgaar. Kook de sperziebonen in weinig water met zout in ca. 15 minuten beetgaar. Laat de mozzarellablokjes in een zeef uitlekken.
Klop in een schaal de kappertjes met de knoflook, de azijn en de olijfolie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de pasta en de sperziebonen af en schep ze door de dressing. Schep ook de salami, de paprikablokjes, de kerstomaatjes en de olijven erdoor. Laat de salade afkoelen en minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Schep pas vlak voor het serveren de blokjes mozzarella erdoor en garneer met blaadjes basilicum.
Het recept 'Koude pastasalade met sperziebonen en mozzarella' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com
Pastasalade tips
Reacties op dit recept
- M Ik heb dit recept maal tien gemaakt, voor 40 pers dus. De salade was erg lekker!!
- Nelleke Je kunt ook creatief met het vleeselement omgaan en b.v. blokjes even aangebakken quorn toevoegen. Dan is het wel vegetarisch.
- Ina Super eenvoudig en goed in grote porties te maken.