Pastasalade recepten
-
tip
Pastasalade met tonijn en pesto
Vis, 20 min 8,2
-
tip
Koude pastasalade met sperziebonen en mozzarella
Vlees, 25 min 7,7
-
Koude pastasalade met ham, garnalen, courgette en paprika
Vlees, 25 min 7,6
-
Pastasalade à la carbonara
Vlees, 20 min 7,9
-
Pastasalade à la Louisiana
Gevogelte, 30 min 7,1
-
Pastasalade in a jar
Vegetarisch, 20 min 7,5
-
Pastasalade met aardbei en pesto
Vegetarisch, 30 min 8,2
-
Pastasalade met bieten, walnoten, feta en druiven
Vegetarisch, 75 min 7,8
-
Pastasalade met burrata, perzik en geroosterde tomaatjes
Vis, 50 min 8,5
-
Pastasalade met courgette, paprika en mosterddressing
Vegetarisch, 15 min 7,8
-
Pastasalade met feta en pompoen
Vegetarisch, 60 min 7,6
-
Pastasalade met gerookte zalm, roerei en walnoten
Vis, 20 min 7,6
-
Pastasalade met grapefruit en komkommer
Vis, 20 min 7,5
-
Pastasalade met kerstomaatjes, munt en mozzarella
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Pastasalade met pancetta en meloen
Vlees, 25 min 7,6
-
Pastasalade met parmaham van Onno Kleyn
Vlees, 25 min 7,4
-
Pastasalade met spinazie, paprika en zongedroogde tomaten
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Pastasalade met tomaat en ricotta van Bill Granger
Vegetarisch, 40 min 7,5
-
Pastasalade met tonijn en sperziebonen
Vis, 20 min 7,3
-
Pastasalade met zalm
Vis, 15 min 7,9
Pastasalade
Pastasalade is niet typisch Italiaans, maar is een voortbrengsel van de Australische fusion-keuken. Gebruik bij voorkeur korte pastasoorten als farfalle, want die laten zich goed combineren met bijvoorbeeld in grove stukken gesneden groenten - de groenteblokjes zijn dan ongeveer even groot als de pasta. Spoel voor een pastasalade de pasta na het koken kort af onder stromend koud water, anders gaart de pasta nog na en wordt hij te gaar.
Pastasalade recept
Kook 200 g pasta (bijvoorbeeld farfalle) in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Snijd de partjes in stukjes. Roer in een grote kom het sinaasappelsap, het sap van 1 geperste citroen en 100 ml basilicumsaus of pesto (pot) door elkaar. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Schep de nog hete pasta met de stukjes sinaasappel en 100 g hamreepjes door de basilicumsaus. Laat de salade afkoelen en in de koelkast door en door koud worden. Rooster 50 g pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Knip de blaadjes van 2 takjes basilicum boven de salade in reepjes en strooi de pijnboompitten over de pastasalade.
Pastasalade met kruiden en garnalen
Klop in een schaal 100 ml rodewijnazijn, 100 ml olijfolie en 2 theelepels Dijon-mosterd tot een vinaigrette. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer 2 theelepels verse tijmblaadjes en 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes erdoor. Schep 2 in flinterdunne reepjes gesneden uien en 6 in flinterdunne plakjes gesneden teentjes knoflook erdoor. Laat dit minstens drie tot vier uur staan. Kook 500 g pasta (penne, fusilli, tortelini) volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en schep deze nog warm door de vinaigrette. Laat de salade afkoelen en laat de smaken in minstens 2 uur doortrekken. Schep 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum en 300 g gepelde garnalen door de pastasalade.
[ Beeld: Alexander Sherstobitov | Shutterstock.com ]