Pastasalade met spinazie, paprika en zongedroogde tomaten

  • 1 persoon
  • 20 min
  • waardering 8
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 75 g penne
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 2 eetlepels ricotta
  • 50 g jonge spinaziebladeren, in reepjes
  • 5 zongedroogde tomaten in olie, in stukjes
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiden

Kook de pasta in lichtgezouten water beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

Zet de paprikareepjes 3 minuten in de magnetron in een bodempje water. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.

Vermeng de ricotta met de pasta. Roer er de spinazie, de paprikareepjes, de pijnboompitjes, de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes door. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Rasp ten slotte de Parmezaanse kaas over de salade en besprenkel (desgewenst) met olijfolie.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade met spinazie, paprika en zongedroogde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker koken voor jezelf

Anna Decock

In veel kookboeken zijn de recepten voor vier personen. Door vier delen lukt soms, maar vaak ook niet. Daarom is er nu 'Lekker koken voor jezelf', een kookboek... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Pastasalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!