Pastasalade van penne alla caprese
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g penne rigate
- 500 g verse, stevige, zoete tomaten, in plakjes of blokjes
- 400 g mozzarella van buffelmelk, in plakjes of blokjes
- handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Kook de pasta: breng 4 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 4 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de pasta erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Kook de pasta al dente en giet hem af in een vergiet.
Doe de plakjes tomaat en mozzarella samen met de basilicumblaadjes en knoflook in een grote schaal, waar ook de pasta in moet als die gekookt is. Voeg de olijfolie en ½ theelepel zout toe en meng goed. Meng de pasta met een houten vork grondig door de tomaten en mozzarella, zodat alle pasta met saus bedekt is.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade van penne alla caprese' is afkomstig uit het kookboek...
Una bella spaghettata
Nikko Amandonico
In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta... lees verder
© Tirion Uitgevers