Pastasalade met feta en pompoen
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 750 g pompoen, in grote stukken
- 2 rode uien, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- 2 eetlepels verse salieblaadjes
- 400 g fusilli
- 100 jonge spinazie
- 250 g gemarineerde feta
- 1 snufje geraspte nootmuskaat
- 3 lente-uitjes, fijngehakt
- 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pompoen en de rode uien op een bakplaat en zet de plaat 40 minuten in de oven.
Verwarm de olie en de boter in een koekenpan en bak hierin de salieblaadjes zachtjes 1 minuut. Neem ze uit de pan en zet ze apart.
Kook de fusilli al dente in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet en stort ze terug in de pan.
Voeg de rode uien en pompoen, de spinazie, gebakken salieblaadjes, feta, nootmuskaat, lente-uitjes en geroosterde pijnboompitten toe en schep alles goed door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade met feta en pompoen' is afkomstig uit het kookboek...
Basic pasta
Jody Vassallo
Alles wat je wilt weten over het bereiden van verse pasta. Een bloemlezing van sauzen en pesto. Meer dan 80 recepten - eenvoudig en snel te bereiden. Verrassend... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney