Pastasalade à la carbonara

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 75 g dik Italiaans spek, in dobbelsteentjes
  • 300 g pasta
  • 75 g rucola
  • 50 ml olijfolie
  • ¼ bosje bieslook, fijngesneden
  • ½ ui, gesnipperd
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Bak de dobbelsteentjes spek met de ui even kort aan, laat het niet verkleuren. Laat afkoelen.

Zet een grote pan water met zout op en kook de pasta hierin gaar. Spoel de pasta af onder de koude kraan en laat uitlekken.

Doe de pasta in een kom. Schep alle andere ingrediënten, behalve de Parmezaanse kaas, erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.

Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade à la carbonara' is afkomstig uit het kookboek...

Salades

diverse auteurs

'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Pastasalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!