Pastasalade met courgette, paprika en mosterddressing

1 persoon
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 kleine kopjes gekookte pasta (= ca. 2 kleine kopjes ongekookte pasta)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele champignons, in dunne plakjes
  • ¼ paprika, in blokjes
  • 1 stukje courgette, in staafjes
  • geraspte kaas (desgewenst)
  • voor de mosterddressing
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn (rode, witte of balsamico)
  • ½ koffielepel mosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiden

Doe voor de dressing de olijfolie met de wijnazijn en de mosterd in een kommetje. Roer goed met een vork. Pers de knoflook uit boven de dressing en roer goed. Meng de pasta met de dressing en roer goed. Zet in de koelkast.

Doe de olijfolie in een pan en zet op een matig vuur. Doe de champignonplakjes in de pan en laat 1 minuut bakken. Voeg de stukjes paprika toe en laat nog 1 minuut bakken. Voeg tenslotte de staafjes courgette toe en laat nog 2 minuten bakken. Het is de bedoeling dat de groenten beetgaar zijn.

Meng de groenten met de pasta. Proef even en doe er nog wat peper en zout bij als je vindt dat dat nodig is. Doe eventueel nog wat geraspte kaas boven op de salade.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade met courgette, paprika en mosterddressing' is afkomstig uit het kookboek...

Studentenkookboek

Voor een eenvoudige, snelle hap, een gezonde wok of een budgetvriendelijke, zelfbereide magnetronmaaltijd. In dit kookboek vind je gerechten voor alle gelegen... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Pastasalade tips