Indiase rijstsalade met makreel
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
485 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 150 g basmatirijst
- 250 ml visbouillon (van tablet)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 gestoomde makreel van ca. 400 g
- 4 bladeren Romaanse sla of ijsbergsla
- 1 eetlepel fijngehakte verse koriander of peterselie
Bereiden
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Roer de kerrie en rijst erdoor en bak de rijst al omscheppend tot de korrels goudgeel zijn.
Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen tot lauw en schep het citroensap erdoor.
Maak de makreel schoon: verwijder het vel en neem het visvlees van de graatjes. Schep de helft door de rijst.
Leg de slabladeren op vier borden en schep de rijstsalade erin. Verdeel de vis erover en strooi de koriander erover. Lekker met naanbrood.
Vervangende vis
Vervang de makreel eens door forel of bokking.
Het recept 'Indiase rijstsalade met makreel' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau