Kerrie-rijstsalade met kabeljauw en garnalen

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • 250 g langkorrelrijst
  • 400 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 2 sinaasappels
  • 2 takjes verse basilicum, fijngehakt
  • 3 eetlepels notenolie
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 200 g Noorse garnalen

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met het kerriepoeder even aan. Pers de knoflook erboven uit. Roer de koenjit en de rijst erdoor. Bak de rijst tot de korrels glazig zijn. Voeg 400 ml water toe en kook de rijst ca. 10 minuten op zacht vuur.

Bestrooi de kabeljauwblokjes met zout en peper. Schep de vis door de rijst en kook het geheel in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar.

Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel dun af. Pers de sinaasappels uit. Klop in een grote schaal het sinaasappelsap met de geraspte schil, het basilicum en de notenolie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de warme kerrierijst en de bleekselderij erdoor. Laat de salade afkoelen. Schep op het laatste moment de garnalen door de salade.

Het recept 'Kerrie-rijstsalade met kabeljauw en garnalen' wordt je aangeboden door . Beeld: Viktor1 | Shutterstock.com

Rijstsalade tips