Pittige rundvleessalade met bimi
bereiden
Ingrediënten
- 200 g mals rundvlees (bv kogelbiefstuk of van de lende), stuk van ca. 1,5 cm dik, op kamertemperatuur
- 1 biolimoen
- neutrale olie
- 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ rode peper, naar smaak van zaad ontdaan en fijngehakt
- ca. 300 g bimi, of broccoli met steel in en al in de lengte in dunne reepjes
- brokje palmsuiker (toko), of een lepeltje rietsuiker
- 6 takjes koriander, gerist en gehakt
- 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- eventueel: nam pla
Bereiden
Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de lapjes vlees per kant in 1 à 2 minuten mooi bruin. Draai het vuur uit, haal het vlees uit de pan en laat het rusten.
Rasp de schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
Verhit een ruime koekenpan of wok met een beetje olie en fruit de knoflook en peper erin. Voeg de bimi toe en bak even mee zonder te kleuren. Voeg de limoenrasp en een deel van het sap toe en kruimel daar de suiker in. Blus af met water tot de bimi in een bodempje staat. Laat dat verdampen en de groente smaakgaar worden. Schud regelmatig om zodat de suiker goed oplost en zich verdeelt.
Snijd het vlees in mooie dunne plakjes. Meng alles door elkaar, ook de koriander en het sesamzaad, en maak indien nodig af met nam pla (bij wijze van zout) en nog een beetje limoensap.
Variatietip
Meng er eier- of glasnoedels door. Gebruik iets meer van de smaakmakers zodat de noedels de smaak niet 'opeten'.
Kookboek
Het recept 'Pittige rundvleessalade met bimi' is afkomstig uit het kookboek...
Saladebijbel
Mari Maris
'Saladebijbel', want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar inspiratie
... lees verder © Carrera Culinair