Thaise rundvleessalade met munt-chilidressing

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 600 g biefstuk van de haas
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel pindaolie
  • 2 rijpe tomaten, elk in 8 partjes gesneden
  • ½ krop sla, blaadjes Iosgetrokken
  • voor de munt-chilidressing
  • 1 klein gedroogd rood chilipepertje, grof gehakt
  • 4 eetlepels vissaus
  • 4 sjalotjes, dungesneden
  • 2 lente-uitjes, in schuine dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels muntblaadjes
  • 4 eetlepels verse korianderblaadjes
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 100 ml limoensap
  • 2 theelepels geraspte palmsuiker (goela djawa) of bruine basterdsuiker

Voorbereiden

Leg het vlees in een schaal en schenk de vissaus erover. Dek de schaal af en zet 3 uur in de koelkast. Keer het vlees van tijd tot tijd zodat de visdressing er goed kan intrekken.

Bereiden

Zet een ovenschaal in de oven en verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 1 minuut per kant op een hoog vuur, tot het mooi bruin is. Leg het vervolgens in de hete ovenschaal en rooster het 15 minuten (medium). Neem het vlees uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Maak intussen de munt-chilidressing. Zet een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur. Doe de chilipeper erin en bak gedurende 1-2 minuten droog, tot hij donker is geworden, maar niet aangebrand. Doe de peper in een vijzel of specerijenmolentje en stamp of maal het tot poeder. Doe de peper in een kom met de rest van de dressingingrediënten en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost.

Snijd het vlees in dunne plakjes en roer er in een schaal de dressing en tomaat doorheen. Schik de slablaadjes op een dienschaal en stapel het vlees erbovenop. Serveer warm.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, vijzel

Kookboek

Het recept 'Thaise rundvleessalade met munt-chilidressing' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker zonnig

Als het eindelijk lekker weer is, wil je niet lang in de keuken staan, maar heb je zin in snel en makkelijk klaar te maken recepten. In dit boek staan liefst 200: alles wat je

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Rundvleessalade tips