Rundvleessalade met misosaus
bereiden
Ingrediënten
- 500 g rundvlees (lende of biefstuk)
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1 wortel, vrij grof geraspt
- 1 daikon, vrij grof geraspt
- shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder)
- 100 g tuinkers of waterkers
- 3 rode radijsjes, in dunne plakjes
- voor de misosaus
- 2 eetlepels rode miso
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- ½ eetlepel mirin
- 1 eetlepel citroensap
- ½ eetlepel fijne tafelsuiker
Bereiden
Bestrijk het vlees met 1 eetlepel olie. Bestrooi het royaal met zout en peper. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 5 minuten (keer het halverwege om). Haal het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Meng in een kom de wortel met de daikon.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een pan, voeg 3 eetlepels water toe en verwarm de saus al roerend op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de saus iets afkoelen. Voeg zo nodig nog een lepeltje water toe om de saus mooi glad te maken.
Verdeel de wortel-daikonsalade over vier borden. Snijd het vlees in dunne plakken en leg die op de salade. Schenk de saus erover en garneer met tuinkers of waterkers en de plakjes radijs. Bestrooi de salade tot slot met het zevenkruidenpoeder.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Rundvleessalade met misosaus' is afkomstig uit het kookboek...
Basic Japans
Jody Vassallo
'Basic Japans' is de perfecte introductie in de beginselen en hoogtepunten van de Japanse keuken. Het bevat meer dan 60 heerlijke recepten voor sushi, tempura
... lees verder © Uitgeverij Terra