Thaise rundvleessalade
bereiden
Ingrediënten
- 500 g mager rundvlees
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel palmsuiker (goela djawa) of bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels fijngehakte korianderwortel en steeltjes
- 80 ml limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- 2 kleine rode pepers, zonder zaad en in dunne ringen
- 2 rode sjalotten, in dunne ringen
- 2 grote komkommers, in dunne, lange plakken
- 2 flinke handen vol munt
- 90 g taugé, zonder wortel
- 40 g gehakte geroosterde pinda's
Bereiden
Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakjes. Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Doe de helft van het rundvlees in de wok en bak het 1-2 minuten. Haal het uit de wok en leg het op een bord. Herhaal met de rest van de olie en het vlees.
Doe de knoflook, suiker, koriander, het limoensap, de vissaus, ¼ theelepel witte peper en ¼ theelepel zout in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de peper en sjalotten toe en meng de saus goed.
Schenk de saus over het warme rundvlees, meng goed en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Meng in een aparte kom de komkommer en munt, en zet tot gebruik in de koelkast.
Maak op een bord een bedje van de komkommer en munt en leg daar het rundvlees, de tauge en pinda's op.
Kookboek
Het recept 'Thaise rundvleessalade' is afkomstig uit het kookboek...
Voorgerechten
diverse auteurs
In dit boek vind je het ideale voorgerecht, of je nu een soep of een salade wilt serveren, een pastagerecht of een hartige taart. Van eenvoudig en informeel... lees verder
© De Lantaarn