Marokkaanse salade niçoise met geroosterde tomaten
bereiden
Ingrediënten
- 8 rijpe tomaten
- 8 teentjes knoflook, geplet
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- ¼ eetlepel ras el hanout
- 2 eetlepels bladpeterselie, grof gesneden
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 250 g sperziebonen, afgehaald en geblancheerd
- 250 g tonijn uit blik, uitgelekt
- 3 gekookte eieren, gehalveerd en in dunne plakjes
- 100 g gemengde olijven, uitgelekt en geplet
- voor de dressing
- 2 kleine rode uien, fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
- voor erbij
- geroosterd of gegrild Arabisch platbrood
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer 4 tomaten, snijd de andere 4 tomaten in vieren en doe ze in een braadslee. Voeg de knoflook, kappertjes, ras el hanout, peterselie en olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Meng alles goed en rooster het geheel 40 minuten tot de tomaat gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Doe voor de dressing de fijngehakte uien in een kom en voeg een beetje citroensap toe. Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de tomaten op een plat bord en voeg de bonen, tonijnvlokken, gekookte eieren en olijven toe. Besprenkel de salade met de dressing en serveer er platbrood bij.
Kookboek
Het recept 'Marokkaanse salade niçoise met geroosterde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
Een maand in Marrakesh
Andy Harris
'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het... lees verder
© Kosmos Uitgevers