Salade niçoise van Onno Kleyn

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 300 g gekookte sperzieboontjes
  • ½ komkommer
  • 1 paprika, rood of groen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 6 ansjovisfilets
  • handvol zwarte olijven (of, beter nog, paarse olives de Nice)
  • blaadjes verse basilicum
  • olijfolie en azijn, of vinaigrette

Bereiden

Snijd de tomaten in vieren en bestrooi ze met zout. Snijd de andere groenten in een goed eetbare afmeting, de ui in dunne plakken.

Wrijf de slakom in met het doorgesneden teentje knoflook. Doe de groenten in de kom en garneer met de overlangs doorgesneden eieren, de tonijn, de ansjovis, de olijven en het basilicum.

Bestrooi met zout en begiet pas daarna rijkelijk met olijfolie en sprenkel zuinig met azijn.

Kookboek

Het recept 'Salade niçoise van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Frankrijk

Onno Kleyn

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Franse en Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Salade niçoise recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!