Spinaziesalade met rucola en serranoham
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 4 handenvol jonge spinazie, gewassen
- 2 handenvol rucola, gewassen
- pijnboompitten
- 4 plakjes serranoham
- 1 galiameloen, geschild en in plakjes
- gomasio (zie tip onderaan het recept)
- olijfolie
- sherryazijn
Bereiden
Meng de spinazie en rucola. Verdeel dit mengsel over vier borden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verdeel de serranoham en plakjes meloen over de sla. Bestrooi met gomasio en pijnboompitten.
Druppel een beetje olijfolie en sherryazijn over de salade en maal er wat peper over.
Gomasio
Gomasio is een mengsel van zeezout en sesamzaad en is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.
Kookboek
Het recept 'Spinaziesalade met rucola en serranoham' is afkomstig uit het kookboek...
Salades en dressings
diverse auteurs
Als licht voorgerecht, voedzaam hoofdgerecht of bijgerecht: salades zijn er voor elke gelegenheid en elke smaak. 'Salades en dressings' biedt recepten voor... lees verder
© Uitgeverij Terra