Thaise salade met biefstuk
4 personen
voorbereiden
bereiden
voorbereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g biefstuk, in hele dunne reepjes
- 150 g komkommer, met schil, zonder zaadjes, in fijne reepjes
- 150 g wortel, in fijne reepjes
- 4 bosuitjes, gehakt
- 2 rode pepertjes, gehakt
- 2 groene pepertjes, gehakt
- 4 cm gemberwortel, fijngehakt
- 6 cm sereh-stengel, in ringetjes
- 150 g Romeinse sla
- 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd
- voor de dressing
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Thaise vissaus
Voorbereiden
Meng voor de dressing alle ingrediƫnten door elkaar. Marineer de biefstukreepjes ongeveer 1 uur in de dressing.
Bereiden
Meng de komkommer, de wortel, de bosuitjes, de pepertjes, de gember en de sereh-stengel door elkaar.
Maak de Romeinse sla aan met wat van de dressing en verdeel de sla over vier kommen.
Maak de salade aan met de rest van de dressing en verdeel het mengsel over de Romeinse sla.
Verdeel hierover de biefstukreepjes en garneer de salade met de sesamzaadjes.
Het recept 'Thaise salade met biefstuk' is afkomstig uit het kookboek Salades (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Thaise salade tips
Reacties op dit recept
- walter Goedmorgen, wordt die sereh-stengel meegegeten? Lijkt erop, maar ik zou hem denk ik in de dressing tot zijn recht laten komen. Sereh is niet te kauwen.
- Helen Biefstuk wordt niet gebakken? En er staat biefstuk in de dressing marineren en vervolgens moet je de dressing voor sla gebruiken en over de rest doen?
- redactie okoko recepten De biefstuk gaat na een uur te zijn gemarineerd inderdaad rauw in de salade.