Thaise salade met biefstuk
- 4 personen
- 80 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- 200 g biefstuk, in hele dunne reepjes
- 150 g komkommer, met schil, zonder zaadjes, in fijne reepjes
- 150 g wortel, in fijne reepjes
- 4 bosuitjes, gehakt
- 2 rode pepertjes, gehakt
- 2 groene pepertjes, gehakt
- 4 cm gemberwortel, fijngehakt
- 6 cm sereh-stengel, in ringetjes
- 150 g Romeinse sla
- 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd
- voor de dressing
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Thaise vissaus
Voorbereiden
Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Marineer de biefstukreepjes ongeveer 1 uur in de dressing.
Bereiden
Meng de komkommer, de wortel, de bosuitjes, de pepertjes, de gember en de sereh-stengel door elkaar.
Maak de Romeinse sla aan met wat van de dressing en verdeel de sla over vier kommen.
Maak de salade aan met de rest van de dressing en verdeel het mengsel over de Romeinse sla.
Verdeel hierover de biefstukreepjes en garneer de salade met de sesamzaadjes.