Thaise salade van papaja en wortel
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Thais
- Vis
Ingrediënten
- 100 g suiker
- 3 eetlepels vissaus
- het sap van 2 kleine citroenen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- verse Thaise chilipeper (desgewenst)
- 1 kleine, stevige, onrijpe papaja
- 2 grote wortels
- 1 bosje verse koriander
Bereiden
Meng de suiker met de vissaus en het citroensap. Roer tot de suiker is opgelost. Schep er de knoflook en desgewenst de chilipeper door. Proef en breng zo nodig op smaak met een klein beetje zout.
Snijd de papaja en wortels met een juliennesnijder met klein mes in lange spaghettislierten. Schep er wat saus over en garneer met toefjes koriander.
Extra benodigd
Juliennesnijder
Variatietip
Je kunt deze salade ook serveren met garnalen of in hele dunne reepjes gesneden omelet. Vervang voor een minder zoete saus de helft van de suiker door agavesiroop.
Kookboek
Het recept 'Thaise salade van papaja en wortel' is afkomstig uit het kookboek...
Groenten à la pasta
Orathay & Vania
Met hun natuurzuivere smaken, knapperige textuur en prachtige kleuren smeken groenten erom om in de keuken op een creatieve en speelse manier in pasta te... lees verder
© Good Cook