Groene-papajasalade
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Thais
- Vis
Ingrediënten
- 3 rawitpepertjes
- 5 teentjes knoflook
- 1 kousenband, in stukjes van 4 cm
- 2 tomaten, in kleine stukjes
- 1 eetlepel rietsuiker, palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel geroosterde pinda's
- 1 eetlepel gedroogde garnalen
- 1 eetlepel limoensap
- 2 limoenen, in partjes
- 1 eetlepel vissaus
- 120 g julienne gesneden groene papaja
Bereiden
Stamp de pepertjes en knoflook fijn in een vijzel, doe er de stukjes kousenband bij en kneus ze licht.
Voeg de tomaat, suiker, geroosterde pinda's, gedroogde garnalen, het limoensap, de partjes limoen en de vissaus toe, en blijf rustig stampen tot de suiker opgelost is.
Doe er de papaja bij en hussel alles door elkaar. Serveer op zich of met gegrilde kip.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Groene-papajasalade' is afkomstig uit het kookboek...
Thailand, het kookboek
Jean-Pierre Gabriel
'Thailand, het kookboek' is de ultieme gids om de Thaise keuken te ontdekken. Het boek bevat 500 recepten, van simpele snacks en drankjes tot curry's... lees verder
© Unieboek Spectrum