Groene-papajasalade

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 rawitpepertjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 kousenband, in stukjes van 4 cm
  • 2 tomaten, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel rietsuiker, palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel geroosterde pinda's
  • 1 eetlepel gedroogde garnalen
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 limoenen, in partjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 120 g julienne gesneden groene papaja

Bereiden

Stamp de pepertjes en knoflook fijn in een vijzel, doe er de stukjes kousenband bij en kneus ze licht.

Voeg de tomaat, suiker, geroosterde pinda's, gedroogde garnalen, het limoensap, de partjes limoen en de vissaus toe, en blijf rustig stampen tot de suiker opgelost is.

Doe er de papaja bij en hussel alles door elkaar. Serveer op zich of met gegrilde kip.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Groene-papajasalade' is afkomstig uit het kookboek...

Thailand, het kookboek

Jean-Pierre Gabriel

'Thailand, het kookboek' is de ultieme gids om de Thaise keuken te ontdekken. Het boek bevat 500 recepten, van simpele snacks en drankjes tot curry's... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Thaise salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!