Thaise salade met biefstuk en peper-currydressing
bereiden
Ingrediënten
- 500 g magere lendenbiefstuk
- 100 g gemengde slablaadjes
- 3 tomaten, gehakt
- 1 kleine komkommer, in schijfjes
- 1 wortel, in plakjes
- 1 grote, rode chilipeper, in dunne reepjes
- 20 g verse muntblaadjes
- voor de dressing
- 2 eetlepels verse groene peperkorrels, licht gekneusd
- 1 eetlepel rode currypasta
- 250 ml kokosmelk
- 2 eetlepels nam pla (Thaise vissaus)
- 3 eetlepels geraspte palmsuiker of bruine suiker
- 1 eetlepel limoensap
Bereiden
Bak de biefstuk op een licht met olie bestreken grillplaat of in een grillpan op matig vuur 5 minuten aan elke kant of tot hij aan de buitenkant bruin is en vanbinnen nog roze. Dek de biefstuk af, laat 10 minuten staan en snijd in dunne plakken.
Schik de slablaadjes op een groot bord, leg er de tomaten, komkommer, wortel, rode peper en munt op. Leg de plakjes vlees op de salade.
Voor de dressing: doe de peperkorrels, currypasta, kokosmelk, vissaus, suiker en limoensap in een kleine steelpan en zet hem op het vuur tot het mengsel gaat koken en indikken. Giet het over de Thaise salade en dien op.
Extra benodigd
Grillplaat of grillpan
Kookboek
Het recept 'Thaise salade met biefstuk en peper-currydressing' is afkomstig uit het kookboek...
Peper & zout
Jody Vassallo
Peper en zout zijn onmisbare smaakmakers die altijd in huis zijn. Herontdek deze veelzijdige ingrediënten in bijna 100 verrassende en verrukkelijke
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre RooneyThaise salade tips
Reacties op dit recept
- Anke Heel erg lekker! Sausje was geslaagd, wel pikant.