Thaise salade met kip en sesamcroutons
bereiden
Bevat per portie
396 kcal
19 g eiwit
29 g vet
15 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g kipfilet
- sap en geraspte schil van 1 limoen
- 1 eetlepel rode Thaise currypasta
- 5 eetlepels roerbakolie
- 3 sneetjes vloerbrood
- 2 eieren, losgeklopt
- 50 g sesamzaad
- 100 g gemengde jonge bladsla
- 75 g waterkers
- 2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
Bereiden
Bestrijk de kipfilet met ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel currypasta. Laat de kipfilet ca. 5 minuten marineren. Verhit in een kleine koekenpan 1½ eetlepel roerbakolie en bak de kipfilet in ca. 10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar.
Snijd de sneetjes brood in blokjes van ca. 2½ x 2½ cm en bestrijk ze met de rest van de currypasta. Wentel de blokjes brood eerst door het ei en dan door het sesamzaad. Leg de kipfilet op een plank, voeg 2 eetlepels roerbakolie aan het bakvet toe en bak de sesamblokjes in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
Klop in een kom de rest van het limoensap met de geraspte schil en de rest van de roerbakolie tot een dressing, voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gemengde sla, waterkers en bosuitjes erdoor. Schep de salade op twee borden. Snijd de kipfilet schuin in plakjes en leg ze met de sesamcroutons op de salade. Serveer direct.
Het recept 'Thaise salade met kip en sesamcroutons' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood